25 jaar BiC logo

MARKTCONSULTATIE AANBESTEDING voor het leveren, implementeren en adviseren CRM marketing- en eventtool.

Namens het Regio College en het Horizon College heeft inkoopadviesbureau BiC een marktconsultatie gepubliceerd. Onderstaand treft u de link aan:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/298535/documenten

Een marktconsultatie bij een aanbesteding is een proces waarbij de aanbestedende partij informatie inwint en feedback verzamelt van potentiële leveranciers voordat de definitieve aanbestedingsdocumenten worden opgesteld. Het heeft verschillende voordelen en doelen:

  1. Informatie verzamelen: Een marktconsultatie stelt de aanbestedende partij in staat om waardevolle informatie te verzamelen over de beschikbaarheid van producten, diensten of oplossingen op de markt. Dit helpt hen beter inzicht te krijgen in wat de markt te bieden heeft en welke innovaties er mogelijk zijn.
  2. Verduidelijken van eisen: Tijdens een marktconsultatie kan de aanbestedende partij de gelegenheid benutten om hun eisen en verwachtingen te verduidelijken aan potentiële leveranciers. Dit helpt bij het voorkomen van misverstanden en zorgt ervoor dat de aanbestedingsdocumenten beter aansluiten bij de behoeften van de aanbesteder.
  3. Bevorderen van concurrentie: Een marktconsultatie stimuleert de concurrentie onder potentiële leveranciers. Het biedt hen de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de behoeften van de aanbesteder en hun oplossingen daarop af te stemmen. Dit leidt vaak tot een bredere deelname van gekwalificeerde en gemotiveerde leveranciers, wat de kans vergroot op het verkrijgen van innovatieve en kosteneffectieve oplossingen.
  4. Innovatie bevorderen: Door in gesprek te gaan met de markt, kunnen aanbestedende partijen nieuwe technologieën, producten of diensten identificeren die mogelijk kunnen worden toegepast in hun aanbesteding. Het kan leveranciers aanmoedigen om met creatieve en innovatieve oplossingen te komen, waardoor de kans op betere resultaten wordt vergroot.
  5. Verminderen van risico’s: Een marktconsultatie helpt ook bij het identificeren van mogelijke risico’s en uitdagingen die kunnen optreden bij de uitvoering van een project. Door deze risico’s vroegtijdig te identificeren, kan de aanbesteder passende maatregelen treffen om ze te beperken of te beheersen, wat kan leiden tot een succesvollere aanbesteding.

Over het algemeen draagt een marktconsultatie bij aan een transparant, eerlijk en efficiënt aanbestedingsproces, waarbij zowel de aanbesteder als de potentiële leveranciers profiteren van een beter begrip van elkaars behoeften en mogelijkheden.

Background BIC1
Back To Top